Предметний тиждень з професії кухар « Чотири горшки та все галушки»

Предметний тиждень з  професії  кухар «Чотири горшки та все галушки»

Українська кухня різноманітна та поєднує у собі безліч традицій та особливостей нашої культури. Більшість страв знаходять відображення у мистецтві, особливо літературі – класики точно описують українську кухню, а народна творчість становить про неї легенди. Борщі і пампушки , паляниці і галушки, вареники і ковбаси, печеня і напої з фруктів і меду відомі далеко за межами України. Національна кулінарія нараховує сотні рецептів. Деякі страви мають багатовікову історію, як, наприклад, український борщ.

Але мова піде не про борщ, а більш колоритну та поживну страву, яка має безліч варіацій у приготуванні, має свої різновиди у кухнях інших країн, та все ж таки, вона наша – українська. Ця страва може  бути порятунком для тих, хто не має часу на хитромудрі кулінарні витвори;вона є  шедевром  кухарського мистецтва з полтавською пропискою :  легка, ситна і швидка у приготуванні народна страва; їй зведений єдиний в світі пам’ятник, присвячений гімн та знайшлося місце в Книзі рекордів України.

Методичною комісією  професій ресторанного  сервісу був організований і проведений предметний тиждень з професії «Кухар».

Тиждень мав назву «Чотири горшки та все галушки»  і  це багато про що каже. Відкрився тиждень інформуванням на лінійці планом із проведенням заходів.  Для якісного проведення предметного тижня та більш детального ознайомлення учнів з асортиментом та різновидами  страв української кухні, а саме галушок, була створена фотозона на відповідну тематику для подальшої презентації відпрацьованих страв. 

Кожного дня, впродовж тижня,  від кожної групи, які здобувають професію кухаря були представленні цікаві тренінги та презентації по приготуванню  галушок.

Отже, учні групи К-32 мали змогу продемонструвати приготування галушок картопляних, дріжджових кнедлів, манних галушок та галушок « Марійка». Учні групи К-31 показали  свої здібності при приготуванні галушок кукурудзяних, картопляних із сиром, галушок Полтавських та галушок з грінками. Готувати галушки з маком, галушки з картоплею, галушки Пизи, галушки з кукурудзяного борошна з бринзою та сметаною вчили присутніх учні групи КТ-29. Яскравим завершенням всіх тренінгів виступила група К-30, яка мала змогу показати приготування галушок гречаних, сирних, кнедлів з сирої та вареної картоплі та чеських кнедликів. І на завершення предметного тижня, викладачами професійно-теоретичної підготовки були проведенні інтерактивні вікторини, які мали на меті закріпити набутті знання з відповідних страв та додати чогось нового та цікавого про галушки. Переможцями стали всі учасники, тому що отримали незабутні враження та купу цікавої інформації.