Тиждень Захисту України: «Cлужба в Збройних Силах України – почесний обов’язок кожного громадянина»

Тиждень Захисту України: «Cлужба в Збройних Силах України – почесний обов’язок кожного громадянина»

У період з 06 по 10 грудня 2021 року пройшов тиждень предмета «Захист України». Розпочався він з тематичної лінійки: «Збройні Сили України – гарант незалежності держави», про 30 річницю створення, роль Збройних Сил України, про 78 річницю визволення Олександрії від нацистських окупантів та про героїчні сторінки міста.

Протягом Тижня відбулися ряд цікавих тематичних заходів у яких брали участь здобувачі освіти І-ІІІ курсів навчального закладу. 

  • «Ніхто не забутий, ніщо не забуте!» 6 грудня, у день Збройних Сил України, активні здобувачі освіти ліцею разом із викладачем Нестеренко В.О. здійснили почесну варту та поклали квіти до братської могили радянських воїнів, що загинули при визволенні Олександрії.
  • «Герої не вмирають! Пам’ять про них навічно залишиться в піснях та пам’яті народній.» Переглядали тематичні відеоролики з історії ЗСУ, познайомилися із передумовами, становленням, значенням та історією їх створення. 
  • «Гордість і слава України» – тематична викладка літератури до Дня Збройних Сил України про розвиток, переозброєння, реформування та впровадження нових стандартів ЗСУ.
  • «Минуле не мовчить» – історичний екскурс, на якому здобувачі освіти побачили та ознайомилися із інсталяціями музейних експонатів та історичних стендів: «Герої-визволителі Олександрії». 
  • Майстер-клас з реанімації потерпілих представників Олександрійської міської організації ТЧХУ дав змогу отримати знання та практичні навички при проведенні серцево-легеневої реанімації.
  • Зустріч з воїнами ЗСУ, учасниками АТО та ООС сприяла вихованню громадянина-патріота, що пам’ятає про героїчні подвиги воїнів ЗСУ, які віддали своє життя задля гарантування національної безпеки на Сході нашої держави та які боронять її територіальну цілісність і зараз.
  • Онлайн вікторина з історії Збройних Сил України та програмового матеріалу предмета «Захист України» сприяла повторенню та закріпленню теоретичних знань з предмета. 
  • «Веде нас в бій героїв наших слава!» – військово-патріотичний флешмоб, що сприяв військово-патріотичному вихованню громадянина своєї держави, глибокого розуміння їх громадянського обов’язку та готовність у будь-який час стати на захист Батьківщини.
  • «Олександрійсько-Знам’янська операція» – презентація науково-дослідного проекту у музейному центрі імені А.Ф. Худякової, ознайомила з героїчними сторінками мужності, відваги та самопожертви армії і народу під час визволення рідного міста від нацистських окупантів.

Дивитися відео за матеріалами тижня можна тут: https://ru-ru.facebook.com/dnzopl/videos/427132002250919/