Закон про п’ять колосків

Закон про п’ять колосків

Засвіти свічу на вікні.

Хай промінням сягне до зорі,

Хай освітить весь світ співчуттям. Це збагни ти собі і  затям.

Це збагни ти собі і  затям.

26 листопада 2022 року вся країна вшановувала пам’ять жертв Голодомору. В цей день ми світили свічки і ставили на підвіконня так, щоб їх було видно знадвору. Ці вогники символізуватимуть нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів внаслідок штучного голоду.

   На годині спілкування «Закон про 5 колосків» учні групи АсЕл-8 згадали про одну з найжахливіших сторінок історії в Україні, організованих чекістсько-більшовицькою владою Радянського Союзу для фізичного поневолення й знищення, національного викорінення національної самосвідомості й автентичності незалежного і мужнього українського народу та хвилиною мовчання пом’янули усіх невинно убієнних жертв, загиблих від однієї з найстрашніших смертей – голоду..

   Учні Міхалча Денис та  Вінніченко Павло підготували презентацію про події 1932-1933 р.р. «Запали свічку пам’яті», де показали масштаби та географію Голодомору в Україні.  

   Паньков Денис продемонстрував учням групи мультфільм «Голодний Дух – День пам’яті жертв Голодомору».

   Болить і досі незагоєна рана втрат. Дуже багато лиха довелося витерпіти нашому народові. І нам треба сьогодні так жити, щоб смерть наших людей була виправдана щасливою і вільною долею нашого народу в незалежній державі.

   І щоб таке ніколи більше не повторювалося, нам слід про все знати і все пам’ятати!

   Голодомор змусив українців УРСР замовкнути, але не зміг стерти з їхньої пам’яті страшні спомини про 1932–1933 роки.

«Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!»