Ми проти насильства

Ми проти насильства

25 листопада 2022 року соціально-психологічною службою ліцею розпочато проведення у закладі Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства». Основне завдання цієї кампанії привернути увагу спільноти до двох актуальних проблем: запобігання і протидія домашньому насильству та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ, громадських організацій заради захисту прав людини.

Офіційно, цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН 1999 року, але відзначати його почали з 1981 року – як пам’ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабаль, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо в 1960 році.

У знак підтримки, люди у всьому світі пов’язують помаранчевою стрічкою свій одяг. Це офіційний колір протидії насильству, що символізує світле та вільне майбутнє. Соціально-психологічної службою ліцею в рамках кампанії було  проведено акцію «Ми проти насильства», присвячену міжнародному дню боротьби з насильством щодо жінок. Здобувачів освіти ознайомили з історією та причинами виникнення цього дня, що являється нагадуванням людству про повагу до жінок. Розглянули види насильства, обговорили різні життєві ситуації та поділилися своїм досвідом як легше сказати «Ні!».