Єдина, непереможна та незламна наша Україна

Єдина, непереможна та незламна наша Україна

22 січня – особлива дата в історії України. У цей день ми відзначаємо два важливих свята – проголошення Української Народної Республіки та Акт Об’єднання українських земель. 105 років тому, 22 січня, українці проголосили незалежність своєї держави і створили Українську Народну Республіку, а рівно через рік відбувся Акт злуки УНР і ЗУНР.

Січень 2023 року – одинадцятий місяць повномасштабного вторгнення, коли російська федерація вкотре прагне знищити українську державність і окупувати нашу землю, соборність є передумовою успіху нашого опору зовнішній агресії. Ідея соборності була й залишається базовою національною цінністю українців.

Саме напередодні свята Дня Соборності, у ліцеї були проведені класні години, присвячені цій даті. Учні вкотре поповнили свої знання та наголосили на актуальності даної події у сьогоденні. Так, під час години спілкування «Одна єдина Соборна Україна» у групі КТ-30, мова велася про нелегкий, тернистий шлях українського народу до єднання та незалежності. Учням було наголошено, що Україна здобула незалежність не у 1991 році, а Українська держава існувала ще за 73 роки до цього, коли було підписано IV Універсал, і не СРСР подарував нам державність, не він об’єднав Схід та Захід, а українці з власної волі об’єдналися ще в 1919 році.

Ця історична подія передала наступним поколінням українців дві мудрості. Якщо не припиняти боротьби, рано чи пізно єдину й незалежну державу буде відновлено. Якщо не досягти справжньої єдності, незалежність буде втрачено. Проте, втрата свободи не входить в плани українського народу. Тому – єднаймося та продовжуємо боротьбу!!!