Свято Всіх Святих – Хеловін

Свято Всіх Святих – Хеловін

31 жовтня 2023 року в ліцеї, на перервах між уроками, коли учням так необхідні гарні емоції, відбулося традиційне, надзвичайно веселе свято Всіх Святих – Хеловін. Але про все по черзі.
Хеловін (Хеллоуїн) – «несвяте свято», яке ще зовсім недавно широко святкували лише в США, тепер має популярність і в Україні. Та попри це, більшість шанувальників цього свята навіть не знають історії його виникнення. Що ж це за «свято», відкіля воно бере свій початок?
Хеловін – старовинне кельтське язичницьке свято, яке святкується в ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Атрибутом свята є світильник у вигляді голови з гарбуза (Джек-о-Лантен). Діти, одягнені в страхітливі костюми, лякають дорослих, а ті відкуповуються від маленьких примар подарунками (звичайно, солодощами).
Більшість людей вважають це свято нешкідливою веселістю. Запитуючи ставлення учнів до цього свята, чуємо такі відповіді: «Це весело, навіть в такі сумні часи людям потрібні гарні емоції».
Тому, з метою підтримки ментального здоров’я учнів та покращення їхнього емоційного стану, що є вкрай важливим в умовах воєнного стану, викладачем англійської мови Горбань Аллою, було проведено ряд заходів, а саме: розгадування кросвордів та сканвордів, розшифрування скрамблів, розповіді про історію виникнення свята, пригощання солодощами, звісно все це супроводжувалося яскравими образами в тематику свята.
Заходи пройшли максимально корисно, учні посміхалися, ласували смаколиками, проявляли творчі здібності, підвищували свій рівень англійської мови та отримували додаткову мотивацію до її вивчення.