Рецепт чарівних пряників
Лабораторно-практичні роботи
«Технологія приготування бездріжджового
тіста та виробів з нього»
в групах К-26 і К-27
Де взялися такі чарівні пахощі, що заполонили
кухню-лабораторію і всі коридори ліцею?
Учні К-26 і К-27 знову відпрацьовують лабораторно-практичні роботи з предмету
«Технологія приготування борошняних кондитерських виробів». Цього разу вчимося
готувати пряничне тісто і розмальовувати пряники.
Пряники – це ціла симфонія смаків і ароматів!
І у нас є свій рецепт приготування цього зілля від осінньої нудьги…
Зібрали яйця, цукор, мед,
Ще трохи соди погасили.
Взяли ми масло, а не спред-
На водну баню посадили.
Тепер візьмемо свій млинок.
А ще імбир, і перець, і кориця…
Все перетремо на пилок…
Ось пряників велика таємниця!
Ще трохи борошна вмішали,
І вийшло тісто досить вдало!
З печі дістали їх рум’яні –
Які ж вони у нас духмяні !!!
І знову спечемо їх,
рецепт не відкладая,
На день зимового Святого Миколая!