Новини

Легко, просто, гарно!

Легко, просто, гарно! Желе, також драглі – продукт харчування з драглистою консистенцією, яку забезпечують гелеутворюючі властивості добавки – желатину, пектину, агару чи альгінату натрію. Желатиновий десерт завжди подається в холодному вигляді. В цій прозорій драглеподібній масі інколи заливаються натуральні, відварні Ознайомитись…

Диво калинове – чари барвінкові

Диво калинове – чари барвінкові На початку листопада ми відзначаємо День української писемності та мови, що започатковано 9 листопада 1997 року Указом Президента № 1241/97 “Про День української писемності та мови” на підтримку “ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої Ознайомитись…

З охороною праці по життю

З охороною праці по життю Головною метою охорони праці є створення на кожному робочому місці безпечних умов праці, безпечної експлуатації обладнання, зменшення  або повної нейтралізація дії шкідливих і небезпечних виробничих факторів на організм людини і, як наслідок, зниження рівня виробничого Ознайомитись…

Тиждень англійської мови

Цьогоріч у період з 26 по 30 жовтня дистанційно пройшов тиждень англійської мови. Заплановані та проведені заходи викладачами англійської мови Горбань А.В. та Лукомською І.О. сприяли розвитку в учнів навичок говоріння, читання, сприймання мови, допомагали поповнити знання і навички застосування англійської мови, Ознайомитись…

Правильне харчування під час пандемії

Правильне харчування під час пандемії Осінь – традиційна пора початку епідемії грипу та ГРВІ. У цей час громадяни шукають способи, як укріпити здоров’я. Одні вакцинуються, інші віддають перевагу методам народної медицини, треті вважають, що для порятунку від хвороби достатньо вести Ознайомитись…

Божевільне чаювання у капелюшника

Божевільне чаювання у капелюшника У ліцеї традиційно пройшов професійний  тиждень з професії «Кондитер», на жаль, в умовах адаптивного карантину, цього року він не був таким масштабним і не були запрошені глядачі на заходи, які  проводились в рамках тижня.     Але Ознайомитись…

Хто з ким “дружить” на тарілці 12 безперечно вдалих комбінацій продуктів

Хто з ким “дружить” на тарілці12 безперечно вдалих комбінацій продуктів У кулінарії зустрічаються продукти, які немов просто створені одне для одного. Шеф-кухарі кажуть про таких: «Добре одружуються». Як використовувати ці поєднання? По-перше – за прямим призначенням: комбінуючи ці продукти в Ознайомитись…

На що звертати увагу під час вибору плитки?

На що звертати увагу під час вибору плитки? Керамічна  плитка не має собі рівних. У сучасному світі багато людей переконані в необхідності вибирати «здорові» матеріали.  Саме по собі поєднання природних елементів – глини, води і вогню – вже викликає довіру. Ознайомитись…

Приготування страв з тушкованої та запеченої риби

Приготування страв з тушкованої та запеченої риби Учні групи К – 29 навчаються у ліцеї на третьому курсі за професією «Кухар, кондитер». Зараз вони опановують знання та здобувають професію за кваліфікацією кухар 4 розряду. На уроці виробничого навчання учні відпрацьовували Ознайомитись…

«День той в пам’ятаємо завжди»

«День той в пам’ятаємо завжди» День визволення України від фашистських загарбників ми повинні та будемо пам’ятати завжди. Відзначається він 28 жовтня. Його було засновано згідно указу президента України “Про день визволення України від фашистських загарбників” від 20 жовтня 2009 року. Ознайомитись…