ТЕХНОЛОГІЇ МАЙБУТНЬОГО

Віртуальний стимулятор слюсаря – ремонтника «Віртуальний механік VR»

Це унікальний продукт для тренування навиків обслуговування в режимі віртуальної реальності.

Дана технологія імітує взаємодія учня з віртуальним середовищем, максимально наближаючи процес навчання до реальних умов.

Учень, надягаючи шолом віртуальної реальності, виявляється на віртуальному майданчику і виступає в ролі слюсаря-ремонтника.

Орієнтуватися і переміщатися в просторі учень може за допомогою природних рухів: повороту голови, ходіння вперед-назад або вліво-вправо, нахилів, присідань і ін. Весь цей час перебуваючи в шоломі. Брати в руки, переміщати, розглядати деталі він може за допомогою своїх «віртуальних рук», за синхронізацію яких з реальними відповідає спеціальна пара бездротових контролерів. Вони зчитують справжнє місце розташування кистей рук і пальців учня, а також безпосередньо саму позу руки. Це дозволяє зімітувати практично будь-які дії, що виконуються при обслуговуванні насосів

Для виконання робочих операцій в програмі передбачені такі інтерактивні інструменти:

  • набір ключів;
  • набір викруток;
  • шуруповерт з комплектом насадок;
  • спецінструмент і оснащення.

Апаратно-програмний комплекс являє собою набір технічних і програмних засобів, що працюють спільно, що забезпечує високоефективне навчання.

Апаратна частина включає в себе пристрої збору, обробки і відображення інформації. Основною складовою апаратної частини є зв’язка шолом віртуальної реальності Oculus® Rift CV1 і контролерів положення рук Oculus® Touch, що дозволяють учневі зануритися у віртуальний світ і працювати з обладнанням природними рухами. Таким чином досягається якісно новий ступінь засвоєння матеріалу завдяки залученню тактильної пам’яті і максимальної реалістичності обстановки на місці учня.