На що звертати увагу під час вибору плитки?

На що звертати увагу під час вибору плитки?

Керамічна  плитка не має собі рівних. У сучасному світі багато людей переконані в необхідності вибирати «здорові» матеріали.  Саме по собі поєднання природних елементів – глини, води і вогню – вже викликає довіру. Для того, щоб правильно вибрати плитку для певного приміщення, необхідно, перш за все, ознайомитися з її технічними характеристиками і обов’язково звернути увагу на її призначення. 

Пропоную вам декілька корисних порад:

• якщо ви не орієнтуєтеся в матеріалі і в його характеристиках, то краще за все робити покупку в спеціалізованому магазині, де продавець-консультант зможе відповісти на всі ваші запитання і порекомендувати найкращий варіант.

• якщо після покупки матеріалу існує необхідність деякий час його зберігати, то робити це потрібно в сухому і добре вентильованому приміщенні. В іншому випадку вже через кілька місяців матеріал може потріскатися і стати непридатним до використання.

• бажано, щоб після укладання у вас залишилося кілька цілих плиток, які можна буде залишити на випадок, якщо буде потрібно заміна окремих ділянок покриття.

• зазвичай після миття плитка стає дуже слизькою і може представляти реальну загрозу для вашої безпеки. Тому варто заздалегідь звертати увагу на такий показник, як опір ковзанню.

• найслабше місце кахельного покриття – міжплиточні шви. Саме вони найбільше схильні до вбирання вологи і забруднення. Тому варто придбати якісну затірку, яка призначена безпосередньо для підлогового покриття.

• пам’ятайте, що будь-яке забруднення менш помітно на темних поверхнях. А на глянцевих плиткових покриттях – особливо чорного кольору – більше впадають в очі подряпини і невеликі відколи. 

• відзначу, що не слід укладати на підлогу настінну плитку, навіть дуже гарної якості, так як термін служби її буде дуже короткий і навпаки. Серйозний підхід до вибору керамічної  плитки  дасть вам можливість зробити кімнату більш красивою і практичною.