З охороною праці по життю

З охороною праці по життю

Головною метою охорони праці є створення на кожному робочому місці безпечних умов праці, безпечної експлуатації обладнання, зменшення  або повної нейтралізація дії шкідливих і небезпечних виробничих факторів на організм людини і, як наслідок, зниження рівня виробничого травматизму та профзахворювань.

Саме під час вивчення предмета  «Охорона праці» учні отримують знання з безпечних методів праці слюсаря-ремонтника, кухаря, кондитера, електрозварника  чи кравця.

При вивчені розділу «Основи безпеки праці в галузі» учні вивчають, як загальні вимоги безпеки праці, так і конкретні по професії.

Під час уроку учні групи Сет-2 вивчали тему «Вимоги безпеки перед початком роботи, під час роботи та по закінченню роботи електрозварника ручного зварювання».

  Щоб краще засвоїли учні матеріал під  час уроку використовуються натуральні зразки засобів захисту під час роботи майбутнього робітника. Це і спецодяг і засоби захисту органів зору, органів дихання тощо. Також для кращого сприйняття інформації демонструвались  навчальні фільми та презентації «Охорона праці електрозварника ручного зварювання», «Робоче місце електрозварника ручного зварювання» .  

Також під час уроку надано можливість учням самостійно «віртуально» одягнути товариша, який буде виконувати роботу (зварювання) на висоті чи в ємкості, і таким чином викладач виявляє помилки і разом з іншими учнями обговорюємо питання, які виникають в учнів.

          Для створення конспекту учні користуються на уроках матеріалами дидактичного забезпечення по даній темі та підручниками.