Легко, просто, гарно!

Легко, просто, гарно!

Желе, також драглі – продукт харчування з драглистою консистенцією, яку забезпечують гелеутворюючі властивості добавки – желатину, пектину, агару чи альгінату натрію.

Желатиновий десерт завжди подається в холодному вигляді. В цій прозорій драглеподібній масі інколи заливаються натуральні, відварні або консервовані ягоди і плоди. На уроці виробничого навчання учні групи К-28 вчилися створювати 3D квіти в желе.

Насправді 3D квіти в желе виглядають особливо, дуже красиво і незвично. 3D квітка в желе може стати для вас відмінним варіантом, якщо ви плануєте піднести кому-небудь оригінальний і приємний сюрприз.

Також ці красиві і незвичайні желейні квіти можна використовувати як прикрасу для святкового столу або як дуже незвичайний десерт, який не залишить гостей без враження.

І найприємніше – за собівартістю 3д квіти в желе дуже «привабливі». Особливо якщо ви вирішили приготувати та створити їх власноруч.

Приготування 3D квітів в желе

Желе створюють в прозорій ємності, перший і базовий шар желе повинен бути прозорим, тобто безбарвним, або можна створити желе-полотно світло-жовтого кольору, для цього використовуйте магазинне желе з лимонним або ананасовим смаком. Готуйте за інструкцією на упаковці, але води додайте менше,  і залиште ваше майбутнє гарне 3D желе на ніч в холодильнику. На наступний день почнеться найцікавіше.

А тепер потрібно приготувати молочне желе і додати в нього харчові барвники потрібних відтінків, яким ми і будемо створювати 3D квіти в желе. Готуйте так: замочіть желатин, закип’ятіть молоко з цукром і ванільним цукром, в тепле молоко введіть набряклий желатин і підігрійте його до повного розчинення желатину. Желатин кип’ятити не можна. Молочне желе розділіть на кілька частин, дайте трохи охолонути і додайте харчові барвники.

Якщо у вас не має спеціальних інструментів для створення 3D квітів у желе можна використовувати: ложки різних розмірів, медичні шприци, ножі з лезом різної ширини.

Акуратно протикаємо желе насадкою, надітою на шприц або ложкою чи ножем, і не виймаючи вводимо за допомогою шприца підфарбоване желе. Желе, яке виступає на поверхні, знімаємо паперовим рушником. І так формуємо квітку.

Звичайно, що з першого разу не все може вийти вдало та гарно. Але не потрібно «опускати руки» і з часом у вас все вийде. Бажаємо успіху та натхнення у створенні 3D квітів у желе!