Андрій Кокотюха

Андрій Кокотюха

17 листопада свій ювілей відзначає Андрій Кокотюха, один з найвідоміших сучасних авторів та кіносценарист.  Також він відомий своєю надзвичайною продуктивністю. Перше оповідання опубліковане в 1987 році. Станом на 2020 рік він є автором понад 65-ти книг. Народився у Ніжині, в родині зварювальника та медсестри 1970 року.

Перший художній твір написав у 7 років і до 12 років читав та писав лише казки. Мріяв стати бібліотекарем, але закінчив факультет журналістики Київського університету ім Т. Шевченка. Сам він читає по 100 сторінок в день, але нікому ніколи не дає порад щодо вибору літератури, бо це питання індивідуального смаку. Кокотюха переконаний, що читання повинно бути модне як процес, а не має бути модно читати певних авторів.

Його роман «Аномальна зона» з’явився після сезону роботи як тележурналіста і сценариста на проекті «Паралельний світ». 2016 року цей роман виходить у Франції. Цим романом Андрій Кокотюха представляв Україну на Міжнародному фестивалі детективної літератури в Ліоні (Франція) і став єдиним українським автором за всю історію фестивалю. Книжки А. Кокотюхи друкують практично усі провідні українські видавництва, котрі видають сучасну літературу: «Фоліо», «Нора-Друк», «Клуб Сімейного Дозвілля», «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», «Богдан», «Віват». Він постійно співпрацює з найпопулярнішими українськими газетами, журналами і телеканалами. Тож якщо ви візьмете до рук книгу Андрія Кокотюхи, ви не пожалкуєте, тому що його твори, не дадуть вам нудьгувати.