Перший професійний іспит у групі К – 30

Перший професійний іспит у групі К – 30

Удосконалення знань та умінь кваліфікованих кухарів та отримання професійних навичок забезпечує виробнича практика, яка дає змогу оптимального поєднання теоретичних знань з фаху та уміння застосувати їх у практичній роботі, виховує відповідальність, розвиває вміння самостійно вирішувати виробничі ситуації, якісно вести технологічний процес. Вирішувати поставлені задачі допомагають підприємства ресторанного сервісу міста та району, де працювали учні групи К – 30, під час виробничої практики.

Підсумком наполегливої роботи учнів став перший професійно-практичний іспит, яким є кваліфікаційна пробна робота за професією «Кухар», кваліфікація 3 розряд. Учні отримали індивідуальні завдання, згідно переліку кваліфікаційних пробних робіт.

Перелік включав в себе роботи: нарізання овочів різними способами, таких як картопля, морква, буряк, капуста, цибуля, приготування напівфабрикатів з рибної та котлетної маси, приготування перших страв та різноманітних гарнірів, страв з яєць та прісного тіста, приготування страв відповідно до новітніх виробничих технологій – рибний суп «Морський коктейль», гострий сирний суп, лобіо, шакшука.

Для  виконання завдань учні склали технологічні картки на кожну страву, що дало змогу чітко та якісно виконувати всі технологічні операції приготування страв. Під час роботи учні продемонстрували свої знання, вміння та навички, які отримали при здобутті професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки, вміння правильно користуватись кухонними гаджетами та девайсами. Кухар повинен мати сучасний погляд на кулінарну моду, мати свій смак та стиль, тому вміло підібраний посуд, дає змогу майбутнім кухарям підкреслити смакову та зовнішню елегантність страви, створити справжні шедеври. Всю творчість, креативність, фантазію та художній смак кожен учень вклав в презентацію готових страв.