Тиждень інформатики

Тиждень інформатики

З метою підвищення інтересу до вивчення інформатики, сприяння формування в учасників освітнього процесу компетентностей, продуктивної творчої діяльності та саморозвитку учнів в закладі з 09 по 13 листопада 2020 року пройшов тиждень інформатики.

Відкриття Тижня відбулося знайомством учнів з планом тижня під назвою «Закодована інформація», який викладачі інформатики Рітченко О.Є. та Барановська Т.І. розмістили на Google-диску.

Завданням понеділка було переглянути розміщену інформацію про видатних інформатиків, використовуючи для перегляду OR-коди та посилання.

У вівторок, зареєстровані заздалегідь учні, взяли участь у Міжнародному конкурсі з інформатики та комп’ютерного мислення «Бобер- 2020» та Всеукраїнській Інтернет олімпіаді «На Урок» з інформатики (Осінь-2020), де мали змогу продемонструвати реальний рівень знань.

Матеріали середи познайомили учнів з можливостями доповненої реальності у інтерактиві «Як нові технології надихають вчитися?» (доповнена реальність AR-технології) та про найкращі додатки доповненої реальності для учнівських досліджень.

У четвер учні І – ІІ курсів взяти участь в он-лайн інтерактиві «Веселі перегони», переглядали відео «Цифровий музей мистецтв у Парижі», відгадували ребуси і загадки, розв’язували інтерактивний кросворд з теми «Веб-дизайн», відгадували який відомий інформатик зображений на портреті (за допомогою QR-кодів), виконували завдання «Інформаційний потік».

У п’ятницю проведено заключну он-лайн гру «Підсумки тижня», учні через додаток в AppsGeyser узагальнили увесь матеріал тижня. Загалом, проведення тижня інформатики сприяло розвитку позитивної мотивації до вивчення предмету.