Тиждень професій ресторанного сервісу, професія «Кухар»

Тиждень професій ресторанного сервісу, професія «Кухар»

Німецький письменник Гюнтер Грасс сказав: «Є лише одне задоволення, що перевершує радість від смачної їжі, – це задоволення від самого приготування».

Кожен з нас може приготувати що-небудь більш-менш смачне, але так, як це зробить професійний кухар, вийде в одиниць. Роки навчання, практики і творчих пошуків, і звичайно, любов до своєї справи – ось що перетворює їжу в мистецтво.

Справжній кухар – це чарівник, а можливо і маг який може з самих звичайних продуктів приготувати страву – шедевр смаку та насолоди, а замовники страв отримають від неї справжнє задоволення.

Методичною комісією  професій ресторанного  сервісу був організований і проведений професійний тиждень з професії «Кухар».

Тиждень мав назву «Локація – овочевий бенкет»  і  це багато про що каже. Отже,  всі ми полюбляємо смачненько поїсти, але ж при цьому знаємо, що все що дуже смачне, інколи не дуже корисне, і навпаки, все що корисне, інколи може виявитися не дуже смачною стравою. І саме в такій незрозумілій ситуації, за рефері можуть стати в нагоді страви з овочів. Напевно, складно зустріти людину, яка б ніколи не їла овочі. Бо ще з дитинства нас вчать, що це основа нашого харчування, джерело корисних вітамінів і мінералів. І це дійсно так. А коли знаєш, що з них можна приготувати нескінчену безліч смачних, незвичних та вишуканих страв, тоді все вирішується в один момент.

Отже, задумкою проведення майстер-класів від кожної групи було саме приготування страв з локальних овочів у бенкетному виконанні.

    Розпочався тиждень проведенням он-лайн  лінійки на Google Диску у мережі Інтернет з представленням плану проведення  виступів груп зі своїми проектами  .

Першими свій проект ««Різнобарвна палітра осені» представили учні групи КОф-1 про тематичне сервірування столів, де були презентовані  фото-добірки  з  різними видами  сервіровки столів  за відповідною тематикою.

Другим естафету підхопила група К-29,  учні якої  представили майстер-клас під назвою  «Капустяний перфоманс», по приготуванню страв з усіх видів капусти. Здобувачі освіти в черговий раз підтвердили своє покликання у виборі професії презентуючи такі страви як, гриль-стейк з цвітної капусти, варіації спрінг-ролів з капусти двох видів, суп-капучино з броколі зі шпинатом та м’ятою, закуску боул-фрі з брюсельської капусти, веган-мафіни та шоколадно-овочевий мус з цвітної капусти та рослинного молока.

Третій день учні гр. К-30 зачарували всіх стравами з червоного буряка.

  «Локальний суперфуд в ресторанному виконанні» таку назву мав  майстер-клас від групи. Для багатьох учнів виявилось несподіванкою, що з буряка можна приготувати такий величезний асортимент смаколиків. Процес приготування був оповитий фантазією та креативністю, і результатом стало   презентція бенкетних страв.

          Не обійшли стороною і овоч з дитячого вірша – гарбуз.  Учні групи КТ-28 провели  майстер-клас з приготування страв з гарбуза під назвою  «Знатний родич». Гарбуз можна назвати одним з найуніверсальніших овочів у кулінарії, він може бути зіркою столу як самостійна страва,  а може і виступати в ролі додаткового, але не останнього інгредієнту в кулінарних шедеврах.

          Будь-який гарно засервірований стіл неодмінно приверне увагу до себе всілякими  яскравими дрібничками, а якщо такі дрібнички з овочів , та ще й грають яскравими кольорами, тоді апетит неодмінно гарантовано. І учні групи К-31 при представлення майстер-класу з композиційного оформлення овочевих картин  під назвою «Овочева рапсодія»  довели що  овочі мають право заслуговувати першість у кулінарії. Завершенням тижня стала он-лайн гра-вікторина «Кулінарна авантюра»  для команд груп – учасників тижня, яка складалась з чотирьох турів, і мала на меті визначити переможців. Переможцями стали ВСІ.