«Залізо іржавіє, не знаходячи собі застосування, стояча вода гниє або на холоді замерзає, а розум людини, не знаходячи собі застосування, чахне». Леонардо Да Вінчі

«Залізо іржавіє, не знаходячи собі застосування, стояча вода гниє або на холоді замерзає, а розум людини, не знаходячи собі застосування, чахне». Леонардо Да Вінчі

У період з 14 по 18 грудня 2020 року в ліцеєві проведено тиждень фізики та астрономії.В рамках тижня були заплановані та проведені різноманітні заходи:

Відеосюжети про видатних вчених (Т. Едісон, Г. Галілей, А. Ейнштейн), які досягли недосяжних висот у фізиці та астрономії.

Творча робота «Фізичні малювали», що сприяла підвищенню зацікавленості  у учнів  при вивченні природничих наук, зокрема й фізичних явищ, за допомогою ігрових моментів  при розв’язуванні загадок, а замальовування деяких явищ природи стимулювала художній та естетичний розвиток у учасників даного конкурсу.

Як учений та інженер Леонардо Да Вінчі збагатив проникаючими дослідженнями майже всі області науки того часу, тому конкурс для учнів «Дивовижний Да Вінчі» мав на меті ознайомити та зацікавити геніальними конструктивними здогадами, які набагато випередили епоху, видатного італьянського вченого-винахідника.  Такий вид роботи сприяв розвитку природничих, технічних та діяльнісних компетентностей та формував усвідомлене отримання та застосування самостійно отриманих наукових знань.

Дослідження з астрономії: «Таємниці зодіаку», встановлювали, що являють собою зодіакальні сузір’я; у чому різниця між знаками зодіаку, в астрологічному понятті, та зодіакальними сузір’ями; ознайомилися з українським міфом про Велику Ведмедицю; встановили міфічні та легендарні походження назв планет та сузір’їв; закріпили здобуті знання в інтелектуальній грі «Міфічні планети». Гра в онлайн режимі, знайшли відповіді на честь якого бога названо планету чи небесне тіло. У грі взяло участь 18 учнів.

Один день тижня був проведений під девізом: «Математика – мова фізики», де учні переконались, що точні науки не можуть існувати без математики. Представлено інформаційний бюлетень: «Хто і як вперше виміряв розміри Землі», познайомлено з видатним вченим епохи до нашої ери – Ератосфеном, який математично найбільш точно обчислив розміри Землі. Проведено онлайн гру «Математика у фізиці», а також, учні ознайомились із геніальним вченим Галілео Галілеєм у відеосюжеті, де показано в яких науках внесене вклад. Інтерактивна онлайн гра «Четвертий зайвий», тренували логічне мислення, узагальнювали здобуті знання з фізики, аналізували та класифікували даний інформаційний ряд. У заключенні інтерактивний кросворд підвів підсумки інформаційної наповнюваності тижня.