Суверенній Україні нині слава і повік

Суверенній Україні нині слава і повік

22 січня, в Україні відзначають одне з найважливіших державних свят, роль якого для нашої країни важко переоцінити, – День Соборності України.

Почали офіційно святкувати День соборності в Україні лише у 1999 році після указу президента Леоніда Кучми. Щорічно в цей день відзначають проголошення Акту злуки Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Цього дня також згадують підписання Четвертого Універсалу Центральної Ради. Це сталося 22 січня 1918 року Цим Універсалом проголошувалася повна незалежність УНР.

Це свято пов’язане з процесом об’єднання українських земель. Найбільш знаковий захід присвячений об’єднанню України відбувся в 1990 році і отримав назву «Живий Люди вишикувалися  живим ланцюгом» від Києва до Львова та Івано-Франківська. За різними оцінками, в акції близько трьох мільйонів людей.

День Соборності України – день що символізує єдність земель України. Це одне з найважливіших свят в календарі України, яке підкреслює, що ми всі – один народ і ніякі рубежі не зможуть нас розділити.

Ми не стоїмо осторонь такої важливої події, як День Соборності України та підготували для вас захід, який не залишить вас байдужими, тому запрошуємо вас у історичне турне, яке присвячене святу єднання та соборності  «Суверенній Україні нині слава і повік». https://cutt.ly/DjIYrZn