Майстри кулінарного дизайну

Майстри кулінарного дизайну

  Основний принцип кулінарії – їжу спершу смакують очима, тому креативне оформлення страв не менш важливе, ніж його смак. Гарно презентована  страва, яка виглядає вишукано, яскраво – це вже половина її успіху.

В сучасній кулінарії навіть з’явився новітній напрямок «Food- дизайн» – нестандартне подавання страв. Відвідувачі ресторанів стають все більш вимогливими не тільки до смакових характеристик страв, але і до того як вони оформлені. Прагнення зробити  їжу більш привабливою стало однією з причин  появи окремого напрямку кулінарного мистецтва. Творче натхнення, трохи фантазії і звичайний набір продуктів може прийняти абсолютно неймовірну форму  та мати неперевершений результат, і як показує нам час, це доволі  нетривіальна історія.   

З першого курсу у майбутніх  кухарів, кондитерів, разом з теоретичними, та практичними уміннями розвивають професійне  бачення декорування та подачі страв, вміння під час роботи вистроїти свій сюжет, втілити свої задумки, вміло поєднати всі частини страви в одну завершену композицію.  Підібрати відповідний  посуд, який  стає для кухаря, як полотно для художника. Мало володіти високим професіоналізмом, велику роль відіграє саме володіння художнім смаком, розуміння, що іноді достатньо однієї деталі, щоб готова страва заграла новими барвами.

Розуміння важливості декорування страв, здобувачі освіти групи К-30 особливо вдало розкрили під час проведення тижня професій ресторанного сервісу, з професії «Кухар», працювали з локальним продуктом – буряк, де звичайні страви потрібно було презентувати в ресторанному виконанні. По новому заграли компоненти вінегрету, та оселедцю під шубою, оригінально були подані: брускетта, буряк фарширований, бурякові млинці з оселедцем та козячим сиром, всі готові страви презентували в   фуршетному виконанні. Також під час відпрацювання тематично перевірних робіт, де кожен учень повинен показати свої індивідуальні рішення та вибудувати лінію декору своєї страви, готували страви з бобових, різноманітних круп та макаронних виробів.