РЕЗУЛЬТАТИ ЗНО-2021, АБО ЩО РОБИТИ ДАЛІ?

РЕЗУЛЬТАТИ ЗНО-2021, АБО ЩО РОБИТИ ДАЛІ?

Результати ЗНО зазначаються в Інформаційній картці, що є додатком до Сертифіката. Після оголошення результатів з усіх предметів ЗНО, потрібно роздрукувати з інформаційної сторінки Інформаційну картку та долучити її до Сертифіката.

Інформація про оголошення результатів ЗНО з кожного предмета оприлюднюється на інформаційній сторінці учасника ЗНО за посиланнямhttps://zno.testportal.com.ua/info/login у визначені терміни:

ХІМІЯ –  до 04.06.2021

ІНОЗЕМНІ МОВИ – до 18.06.2021

МАТЕМАТИКА, ФІЗИКА – до 22.06.2021

УКРАЇНСЬКА МОВА, УКРАЇНСЬКА ЛІТЕРАТУРА, ІСТОРІЯ УКРАЇНИ, БІОЛОГІЯ – 25.06.2021

ГЕОГРАФІЯ – до 30.06.2021

Що робити, якщо я не зміг пройти тестування у визначений день?

Якщо через поважні причини Ви не змогли взяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання, то можете подати заяву щодо проходження зовнішнього незалежного оцінювання під час додаткової сесії. Таку заяву необхідно подати до регламентної комісії при регіональному центрі оцінювання якості освіти протягом п’яти робочих днів після проведення основної сесії зовнішнього оцінювання з певного навчального предмета. До заяви слід додати документи, що підтверджують причини, які унеможливили проходження зовнішнього оцінювання у встановлені строки.

Додаткова сесія ЗНО відбудеться з 26 червня до 16 липня. Результати додаткової сесії будуть відомі до 23 липня.

Що таке поріг «склав/не склав» і як він визначається?

Пороговий бал – це та кількість ТЕСТОВИХ балів, яку має набрати мінімально підготовлений абітурієнт.

Пороговий бал буде визначено після опрацювання бланків відповідей усіх учасників. Для визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з кожного предмета буде встановлено «пороговий бал», тобто та кількість тестових балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт. Учасники тестування, які не подолають «поріг», не зможуть використати результат зовнішнього оцінювання з цього предмета для вступу до вищих навчальних закладів. Усі абітурієнти, результати яких будуть не нижчими від «порогового бала», отримають оцінку за шкалою 100–200 балів і матимуть право брати участь у конкурсному відборі під час вступу на навчання.

НАСТУПНІ КРОКИ АБІТУРІЄНТА:

  • реєстрація електронних кабінетів вступників, завантаження необхідних документів розпочнеться 01 липня;
  • медичні огляди, доконкурсні процедури до 09 липня;
  • прийом заяв та документів орієнтовно з 14 до 16 липня. Якщо в абітурієнта немає творчого конкурсу, то подання заяв триватиме до 23 липня.
  • оприлюднення списків на зарахування до 20 липня;
  • зарахування на місця державного або регіонального замовлення до 02 серпня (Наказ про зарахування видається 12 серпня);
  • оприлюднення списку на зарахування за контрактом до 10 серпня;
  • подання документів для зарахування до ВНЗ не раніше 14 серпня.

Заяви на вступ можна подати в електронному форматі. Для того щоб зареєструватися в онлайн-кабінеті для подання заяв, вам знадобиться атестат про повну загальну середню освіту, а також хоча б один сертифікат про успішно складене ЗНО.  У 2021 році встановлено обмеження на кількість заяв, які вступник може подати на контракт – не більше 30.

Формування рейтингових списків вступників, які вступають на основі результатів ЗНО, творчих конкурсів та вступних іспитів будуть не пізніше 28 липня. Зарахування вступників проводитиметься 9 серпня.

Скільки заяв можна подати до університетів при вступі?

Вступ 2021 в Україні дозволить абітурієнту подати не більше 5 заявок для зарахування на бюджет. Причому абітурієнт повинен обов’язково визначити пріоритетність. На навчання за контрактном можна буде подати не більше 30 заяв. Якщо абітурієнт подавав заявки і на бюджет і на контракт, то при його зарахованні на бюджетне місце, заяви на контракт автоматично анулюються.  

Пріоритет — показник, виражений числами від 1 до 7, який вступник особисто присвоює своїм заявам, де 1 є показником найбільшої пріоритетності заяви, тобто на першому місці та спеціальність, на яку ти хочеш вступити найбільше. Пріоритетність визначається під час вступу на навчання на денну та заочну форми навчання на місця державного замовлення на основі повної загальної середньої освіти.

Ви повинні розуміти, що ВУЗ в першу чергу розглядає вступників, що обрали цей ВУЗ 1-им пріоритетом, потім тих, хто поставив цей ВНЗ на 2-е місце, (якщо ще є бюджетні місця) і так далі!

Тож бажаємо вам успіху кожному хто мріє стати студентом ВНЗ!