Новини

10 кращих страв десятиліття і їх автори – шеф-кухарі

10 кращих страв десятиліття і їх автори – шеф-кухарі    Одна з головних задач методичної комісії  – бути в курсі основних подій в сфері ресторанного сервісу, вивчати і втілювати  сучасні виробничі технології.Традиційно, на вересневому засідання методичної комісії, проводиться огляд кулінарних Ознайомитись…

Власні мультимедійні презентації учнів – ефективна форма роботи в процесі розвитку їх творчих здібностей

Власні мультимедійні презентації учнів – ефективна форма роботи в процесі розвитку їх творчих здібностей У навчанні з предмету «Будова, технічне обслуговування та ремонт промислового устаткування» особливе значення надається власній діяльності майбутніх слюсарів-ремонтників, їх пошуку, розвитку творчої уяви, усвідомленню і застосуванні Ознайомитись…

Як виготовити безпечний і ефективний засіб для миття посуду своїми руками

Як виготовитибезпечний і ефективний засіб для миття посуду своїми руками Сучасна хімічна промисловість неухильно і швидко  крокує вперед семимильними кроками. На ринку побутової хімії безліч різних миючих засобів масового призначення. Купуючи їх, ми часто зовсім не замислюємося, наскільки екологічні ці Ознайомитись…

Новий старт! Опановуємо справу кухаря та кондитера разом!

Новий старт! Опановуємо справу кухаря та кондитера разом! Для нашої групи  КТ-28  цей навчальний рік є першим. Кожен з нас, отримавши повну  загальну середню освіту вирішив з’єднати своє життя з професією кухаря та кондитера. Ми мало знали про цю професію, Ознайомитись…

Лабораторно-практична робота

Лабораторно-практична робота 29 вересня у групі КТ-28 було проведено лабораторно-практичну роботу №2 з теми «Характеристика машин для очищення овочів. Будова, правила роботи. Ознайомлення з технічною документацією та правилами охорони праці». Виконанню роботи передувало ознайомлення з відповідним  матеріалом на попередніх уроках Ознайомитись…

Ми хочемо миру на планеті

Ми хочемо миру на планеті Це не тільки мрія більшості людей, а й назва заходу, що проходив в бібліотеці ліцею, який був присвячений Міжнародному дню миру. Разом з учнями  групи  КТ-28  бібліотекарі розглянули основні причини  виникнення військових конфліктів, а також Ознайомитись…

Нова сходинка у професійне життя

Нова сходинка у професійне життя З 1 вересня 2020 року група ШЛп – 6 приступила до занять та почала навчатися   професії «Штукатур, лицювальник –  плиточник». Розпочавши навчання в Державному навчальному закладі «Олександрійський професійний ліцей»  учні з перших  уроків теоретичного та Ознайомитись…

Смак дитинства

Смак дитинства Освоюючи цікаву, але складну професію «Кондитер», учні групи К – 28 познайомилися з новими видами тіста, одним з яких є пряничне. Немає мабуть ні однієї людини, яка подумки повертаючись у дитинство не згадала б запашні пряники – м’ятні, Ознайомитись…

Секрети створення оксамитової поверхні на кондитерських виробах

Секрети створення оксамитової поверхні на кондитерських виробах Велюрове покриття — оригінальний спосіб оформлення святкового торта і відмінний варіант для професійних та аматорських кондитерських виробів. Бархатисте покриття виглядає красиво і незвично, при цьому приготувати торт з велюровими крапельками самостійно набагато простіше, Ознайомитись…